De beste Tips & Tricks voor Windows 10!

Op deze pagina vind je de beste Tips & Tricks om je ervaring met Windows 10 zo makkelijk mogelijk te maken. Windows 10 zit standaard geïnstalleerd op al onze Ervio laptops.

Handige toetscombinaties

Met Windows 10 zijn er veel nieuwe functies ingebouwd, die ook allemaal hun eigen toetsenbordcombinaties kennen:

Ctrl + C ( kopieër)
Ctrl + V (plakken)
Ctrl+ X  (Knippen)
Ctrl + A (Alles in 1 keer selecteren)

Windows-toets + Tab (Taakweergave)
Windows-toets + L (Vergrendelen)
Windows-toets + S (zoeken)

Je Windows uiterlijk personaliseren!

Verander eenvoudig het Windows 10 uiterlijk door de kleuren te personaliseren.

Ga hiervoor naar Instellingen / Persooonlijke instellingen / Kleuren. Daar vind je de opties om te personaliseren met verschillende kleuren.

Het vergendelscherm personaliseren!

Het vergrendelingsscherm is ook naar eigen wens aan te passen. Ga hiervoor naar Instellingen / Persoonlijke instellingen / Vergrendelingsscherm. Je kunt hier niet alleen terecht voor de achtergrondafbeelding (van Windows zelf of eigen afbeeldingen) van het vergrendelscherm, je kunt er ook een diashow van maken.

Ook kunnen meldingen van apps op het vergrendelscherm getoond worden, zodat je bijvoorbeeld direct ziet hoeveel nieuwe mailtjes er binnengekomen zijn. Onder aan de instellingenpagina kun je aangeven welke apps wel en welke niet op je vergrendelscherm mogen verschijnen.

Meer gebruikers toevoegen

Bij Instellingen / Accounts/ Familie en andere gebruikers kun je andere gebruikers toevoegen aan het systeem. Wanneer je bij Uw Familie gebruikers toevoegt, zijn er opties voor ouderlijk toezicht beschikbaar. De familie wordt ook eventueel gekoppeld aan de Microsoft-accounts, zodat de opgelegde regels en instellingen ook op andere apparaten van toepassing zijn.

Bij Andere gebruikers kun je meerdere gebruikers toevoegen. Microsoft probeert eerst Microsoft-accounts te koppelen als je op Iemand anders aan deze pc toevoegen drukt. Wil je een lokaal account aanmaken, kies vervolgens dan voor De persoon die ik wil toevoegen heeft geen e-mailadres, vul in het opvolgende scherm geen gegevens in, en kies Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen. Kies een naam en (optioneel) wachtwoord en druk op Volgende.