De beste Tips & Tricks voor Microsoft OneDrive!

Op deze Pagina vind je de beste Tips & Tricks om je ervaring met Microsoft OneDrive zo makkelijk mogelijk te maken. OneDrive is een opslag waar je al je gegevens veilig kan bewaren op internet (in de cloud).

Bij Ervio krijg je standaard 1000 GB aan opslag bij je laptop. Het is verstandig om alles op te slaan in de cloud omdat je zo alle bestanden altijd weer kan openen, ook als de laptop vast loopt.

Hoe installeer je Microsoft OneDrive?
Dat hoeft niet, want OneDrive staat al standaard geïnstalleerd op je Ervio laptop. Je hoeft dus alleen maar in te loggen met je Microsoft-account. Bestanden kun je toevoegen door de bestanden simpelweg naar de map te slepen.

OneDrive online gebruiken kan ook, dan voeg je bestanden toe door op uploaden te klikken, de bestanden te selecteren die je wilt uploaden en dan op openen te klikken.

Wil je stap voor stap alles te weten komen over OneDrive. Download dan hier een eBook van Microsoft over OneDrive: eBook downloaden

Snel onderweg de laatste dingen toevoegen
Als je office-documenten op OneDrive staan, kun je deze vanaf de mobiele OneDrive-apps of de OneDrive website openen en bewerken. Stel dat je snel onderweg in de trein nog iets moet veranderen voor een presentatie die je hebt, kan dat gemakkelijk op je telefoon of tablet.

Deel en werk samen

Je kunt bestanden en zelfs hele mappen delen zonder deze als hele bijlage te hoeven versturen. Je kan anderen ook toestemming geven om dingen te bewerken in je Office-document. Iedereen kan dan makkelijk opmerkingen, afbeeldingen en grafieken toevoegen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld voor je studie moet samen werken met klasgenoten.

Je persoonlijke kluis

Je persoonlijke kluis is een gedeelte in OneDrive met een extra beveiligingslaag voor je gevoelige en belangrijke bestanden en foto’s. Je persoonlijke kluis is beveiligd met een twee-staps verificatie en word automatisch vergrendeld na 20 minuten van inactiviteit.

Je kan je persoonlijke kluis vinden in je OneDrive map. Je voegt een bestand toe door hem ernaartoe te slepen en daarna los te laten op de kluis.