De beste Tips & Tricks voor Microsoft Office!

Op deze Pagina vind je de beste Tips & Tricks om je ervaring met Microsoft Office zo makkelijk mogelijk te maken. Microsoft Office zit standaard bij alle Ervio lease laptops.

Samenwerken en chatten in hetzelfde document

Je hoort er vaak over, maar heb je het wel eens gedaan? Als een document eenmaal in Office 365 staat kun je er met tientallen tegelijkertijd aan werken. Zonder dat je je gedane werk verliest!

Niet dat dat altijd hoeft, maar het kan zomaar gebeuren dat je samen met een collega of studiegenoot op het zelfde moment bedekt verder te werken aan een document.

Je ziet dan de naam van die collega of studiegenoot automatisch verschijnen. Omdat je wel eens wilt weten wat die daar uitspookt open je meteen het chatvenster en kun je verhaal halen. Erg leuk en super handig.

Updates

Wacht niet op de grote verplichte updates! Microsoft voegt in razend tempo functionaliteiten toe, waarom zou je wachten om het nieuwe speelgoed te gebruiken? Installeer daarom de laatste Office-versie iop je lease laptops vanuit de Office 365 portal.

Check regelmatig of je versie up-to-date is. Ga naar een willekeurig Office programma en klik via bestand > Account > Updates bijwerken.

Niet typen maar praten

Wist je dat je bij Word, Outlook, PowerPoint en OneNote niet alleen kunt schrijven maar ook kunt praten. Als je even geen zin meer hebt om te schrijven dan kun  je ook tegen je laptop praten en dan schrijft hij alles voor je op.

Hoe doe je dat:

  1. Ga naar start dicteren.
  2. Wacht tot de rode stip wordt weergegeven op de knop dicteren en een snel geluid laat u weten dat dicteren is begonnen.
  3. Begin te praten. Terwijl u praat, wordt tekst weergegeven op het scherm.
  4. Wanneer u klaar bent, selecteert u nogmaals Dicteren om te stoppen met typen.

Muziek afspelen tijdens je presentatie

stel je geeft een PowerPoint presentatie en je wilt een stukje muziek laten horen, dat kan. Hoe doe je dat:

  1. Selecteer Invoegen > Audio > Audio op mijn pc
  2. Selecteer een muziekbestand en klik op Invoegen
  3. Selecteer Hulpmiddelen voor audio > Afspelen op achtergrond

De muziek word automatisch gestart tijdens de presentatie.