Automatische updates voor je Ervio

Updates voor Windows zijn belangrijk voor je laptop om die veilig te houden. We hebben ervoor gezorgd dat deze updates automatisch worden geïnstalleerd, zodat je altijd een bijgewerkte laptop hebt. Daarnaast worden ook andere Microsoft programma’s, zoals Microsoft Office (Word, Powerpoint, Excel) automatisch bijgewerkt tijdens het laptop abonnement.

Automatisch onnodige opslag vrijmaken

Op jouw laptop is ‘slim opslaan’ ingesteld. Dit wil zeggen dat er automatisch ruimte wordt vrijgemaakt door tijdelijke bestanden te wissen die niet door applicaties worden gebruikt. Ook worden de bestanden die je in de prullenbak hebt geplaatst automatisch na 30 dagen verwijderd. 

Op deze manier blijft jouw computer lekker snel en heb je er geen omkijken naar! Dat zijn net die dingen die we belangrijk vinden bij Ervio.

Wat als je problemen hebt met je laptop?

Als eerste wijzen we je graag op twee middelen die zo simpel zijn dat je ze vaak over het hoofd ziet. De eerste tip is een herstart en de tweede tip is om na te gaan of alle updates geïnstalleerd zijn. Dit zijn updates van windows zelf, maar ook bijgewerkte versies van programma’s.

Opnieuw opstarten lost veel problemen op omdat onderdelen daarbij in een bepaalde toestand worden teruggezet. Dit geldt niet alleen voor je Ervio laptop, je router opnieuw opstarten helpt ook vaak bij een haperende internetverbinding. 

Als het even kan, gebruik dan de herstartfunctie van windows, links onderin je scherm. Gebruik de aan/uit knop aan de zijkant van je computer als windows is vastgelopen. 

Om na te kijken of alle updates geïnstalleerd zijn kan je bij ‘bijwerken en beveiliging’ terecht in het ‘instellingen’ scherm. Het loont de moeite om na te gaan of alle updates echt zijn gedaan.

Problemen oplossen

Windows heeft voor problemen een probleemoplosser, dit is het item ‘Probleem oplossen’ in ‘instellingen’ > ‘bijwerken en beveiliging’. Die toont een lijst met oplossingen om problemen te tackelen. Kijk dus even of jouw onderwerp erbij staat en volg de stappen. Voorbeelden van probleemoplossers zijn voor je internetverbinding, printer, of audio/video.

Antivirus programma’s

Een antivirusprogramma behoort traditie getrouw tot de standaard uitrusting van elke Windows-computer. Waar een aantal jaar geleden nog weleens een infectiepoging door de muur (firewall) heen kwam, zijn tegenwoordig scores van 100% bescherming niet ongewoon.

Adblocker

We hebben een veelgebruikte internet browser al geïnstalleerd op je laptop, dit is Google Chrome. Deze kan je gebruiken om het internet op te gaan, maar je kan er ook voor kiezen om een andere browser te gebruiken zoals Microsoft Edge (standaard aanwezig) of Mozilla Firefox.

Daarnaast hebben we standaard een advertentieblocker, genaamd AdBlocker erin gezet. De tijd van schreeuwerige en opdringerige reclames op websites is dus voorbij!