Hoe duurzaam is je Ervio laptop?

Jaarlijks gooit een klein land als Nederland al bijna 150 miljoen kilo aan elektrische apparatuur weg.

 Je Ervio laptop draagt bij aan duurzaamheid omdat je hiermee onderdeel wordt van de circulaire economie.

De circulaire economie is een economisch en industrieel systeem waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet in de economie. Kortgezegd worden producten dus beter en langer ingezet!

Wat bespaar ik met mijn Ervio laptop?
Afval
Door niet altijd ‘nieuw’ te kopen behoud je waardevolle mineralen en voorkom je afval van het afvoeren van een laptop.
E-waste
0% elektronisch afval (e-waste)
Bij het ‘refurbish’ proces wordt er geen extra elektronisch afval geproduceerd.
Water
190,000 liter water wordt bespaard
Water wordt normaal gebruikt in bij het winnen en verwerken en produceren van de grondstoffen voor de componenten van een laptop.
CO2 emissie
380 kg minder CO2 emissie
Door een gebruikte laptop langer in te zetten, wordt er CO2 emissie bespaard wat normaal gesproken vrij komt bij productie van een een nieuwe laptop productie, incl. 3 jaar gebruik.
Een circulaire wereld
Wij geloven in de circulaire economie, waarin we spullen langer zullen moeten inzetten voor een betere wereld. Door de verandering van bezit naar gebruik krijg jíj de beste service en zorgen wij als Ervio dat de laptop na het abonnement zo veel mogelijk wordt hergebruikt.

Jij krijgt na de twee jaar weer een nieuwe laptop en de oude laptop brengen we weer terug in gebruik: de laptop kan worden gerefurbished of we gebruiken de onderdelen opnieuw.